اصطلاحات اسکیپ روم (اتاق فرار ) و قوانین بازی از جمله مواردی می باشند که یک بازیکن حرفه ای باید تسلط کامل به آن داشته باشد. اگر در انجام بازی اتاق فرار حرفه ای باشید، قطعا با این موارد آشنا هستید و بارها از آن استفاده کرده اید اما اگر بار اول میخواهید این بازی را تجربه کنید بهتر است اول این مقاله را مطالعه نمایید.در ادامه به مهم ترین اصطلاحات اتاق فرار اشاره خواهد شد.
وقتی وارد یک مجموعه اسکیپ روم می شوید، شخصی به استقبال شما می آید به شما خوشامد گویی می کند و قوانین بازی را برای شما شرح می دهد و در صورت نیاز توضیحاتی درباره بازی به شما میدهد. این شخص کسی نیست جز گیم مستربازی! مدیر بازی که اصطلاحا به آن گیم مستر می گویند کسی است که در طول بازی از طریق دوربین های نصب شده در بازی شما را نگاه می کند و صدای شما را میشنود. او در مواقع لزوم تذکراتی می دهد و یا در صورت درخواست، شما را راهنمایی می کند. گیم مستر وظایفی دارد که از جمه آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
قبل از شروع بازی، در مورد انواع قفل های موجود در بازی و شیوه کار با آنها توضیحاتی را به بازیکنان ارایه می دهد.
گیم مستر وظیفه دارد وسایل ممنوع در اتاق فرار را از شما تحویل گرفته و بعد از بازی، آنها را صحیح و سالم به شما تحویل دهد. از جمله وسایل ممنوعه در بازی، گوشی و ساعت هوشمند است.
قبل از ورود شما به اتاق، داستان مرتبط با اتاق بازی و شرایط آن را تعریف کرده و شما را آماده شروع یک ماجراجویی هیجان انگیز می کند.
ممکن است در اتاق بازی به یک موقعیت بن بست برخورد کنید و هیچ چیز به ذهن شما و تیمتان نرسد. در این مواقع هینت (HINT) به کمک شما خواهد آمد. هینت یکی از اصطلاحات اسکیپ روم بوده و به معنای راهنمایی یا کمک است. همانطور که گفته شد، در مواقعی کاربرد دارد که پلیرها دچار مشکل می شوند. وظیفه هینت دهی نیز به عهده گیم مستر بازی است. البته این نکته را باید اشاره کنیم که سیستم هینت و وسیله ارتباطی آن می تواند در هر اتاق فرار متفاوت باشد. متداول ترین شیوه هینت دهی از طریق مانیتور انجام می شود. البته بسته به شرایط و امکانات هر اسکیپ روم ممکن است متفاوت باشد. برای مثال بعضی اسکیپ روم ها هینت دهی را از طریق بیسیم، آیفون یا تلفن همراه انجام می دهند.
باید توجه داشته باشید که هینت گرفتن نامحدود نیست. هر مجموعه قوانین خاص خود را دارد اما به طور کلی می توانید هر کجا که به مشکل برای حل معما خوردید هینت بگیرید. گیم مسترها معمولا در ۱۰ دقیقه ی شروع بازی هینت نمی دهند. دلیل آن نیز قرار گرفتن در فضای بازی و بررسی بازی توسط بازیکنان خواهد بود.
هینت ها معمولا در سه درجه راهنمایی انجام می شود. اما در هر صورت، گیم مستر تلاش می کند تا هر چه بیشتر به شکل غیرمستقیم راهنمایی های خود را انجام دهد تا بازیکنان بیشتر از ذهن خود برای حل معما استفاده کنند.
این مورد شاید نیاز چندانی به توضیح نداشته باشد. اما اگر بازیکن آماتور این بازی هستید، بهتر است بدانید که با حل کردن معماها در اتاق فرار، به رمز هایی می رسید که باید آنها را بر روی قفل های موجود در اتاق وارد کرده و یا خارج شوید.
بسیاری از اتاق های فرار در کشور ما دارای سناریویی ترسناک هستند. این ترس علاوه بر دکور، نورپردازی،سناریو و سایر شرایط فیزیکی بازی، توسط بازیگرها نیز به شما القا می شود. بازیگر، یکی از اصطلاحات اتاق فرار است که با عناوین دیگری مثل اکتور، سوم شخص یا آیتم زنده نیز شناخته می شود. طبق قوانین در کشور ما، اکتور حق لمس شما را ندارد و لطفا شما نیز آنها را لمس نکنید! در جابه جایی های داخل اتاق فرار (مخصوصا در زمان هایی که چراغ ها خاموش است) دقت لازم را داشته باشید که در خاموشی حرکت نکنید تا به آنها برخورد نکنید. در این مواقع سعی کنید که خونسردی خود را حفظ کنید، چرا که دعوا کردن با بازیگران و یا حتی لمس کردن آنها می تواند باعث توقف بازی، از دست دادن روال بازی و حتی جریمه برای شما شود.
معمولا هر مجموعه اتاق فرار، دارای چند بازی اتاق فرار با سناریو های متفاوت می باشد. هر کدام از بازی ها با معیارهای خاصی مثل درجه سختی و میزان ترسناک بودن (برای سناریو های ترسناک) دسته بندی می شوند. درجه سختی معمولا با عددی بین ۱ تا ۱۰ و در بعضی موارد به شکل درصد نشان داده می شود. اگر در بازی اتاق فرار، کم تجربه یا بی تجربه هستید، پیشنهاد می کنیم از اتاق های فراری با درجه سختی پایین تر شروع کرده و سپس به سراغ بازی های سخت تر بروید تا بتوانید ماهیت اسکیپ روم را درک نمایید.
یکی از اصطلاحات اسکیپ روم Don’t Touch است. “دنت تاچ” یا “دست نزنید” عبارتی است که معمولا بر روی یک علامت اخطار نوشته می شود و روی بعضی از وسایل اتاق نصب می شود. این اصطلاح به این معناست که نباید به شیء مورد نظر دست بزنید و یا آن را جابجا کنید. البته بهتر است ساده از کنار آن عبور نکنید. شی یا وسیله مورد نظر شاید نقشی در روند بازی داشته باشد. هر چه باشد شما تنها اجازه دست زدن به آن وسیله را نخواهید داشت!
پیشنهاد میشود که از مجموعه اتاق فرار ما در کرج دیدن فرمایید.
2023© کلیه حقوق مادی و معنوی برای مجموعه دوز روم (Dozroom) محفوظ است. | طراحی و بهینه سازی توسط Arshia Rasouli & Mohammadreza Shahbazi